Merk
Type
Bouwjaar
Motor type
Motor inhoud
Vermogen
Teller stand

Westfield
Megabusa
2002
Suzuki Hayabusa
1298cc
180pk
20400

€ 24.500,- Marge
£21,821 $30,072

Deze door Westfield speciaal ontwikkelde Suzuki Hayabusa versie werd de Megabusa genoemd. Met een ledig gewicht van 500kg rond en 180pk hoogtoerig vermogen met de sequentiele 6 bak en voldoende koppel is dit een van de snelste auto's die er zijn betreft acceleratie. 0-100km/u zit ergens in de 3 seconden. Het is echt een sensationele beleving om hiermee op te trekken.  De auto is voorzien van een sperdifferentieel en Westfield wetsump voor betrouwbaarheid. Verder is een mechanische reversebak aanwezig om goed achteruit te kunnen rijden. Deze bak is onlangs gereviseerd. Er zit een speciale versterkte koppeling en koppelingshuis in, allemaal recent gemonteerd.

De Hayabusa motorblokken zijn de sterksten betreft performance maar zeker ook kwa versnellingsbak en dergelijke. De zwakke punten zijn er uitgehaald betreft de smering en koppeling. Dit is een volbloed tegenhanger van de duurste auto's in deze klasse zoals R500 of anderen die een veelvoud kosten.

Vooral de sequentiele 6 bak maakt dit spectaculair om mee te schakelen.   Voor extra veiligheid is een volledige rolkooi gemonteerd voorzien van zij-impactbeugels. Deze kan gedemonteerd worden.
Het stuurhuis is een quickrack met slechts 2.4 omwentelingen wat ideaal is voor snel bochtenwerk.

De hoogwaardige schokbrekers van Nitron staan garant voor de juiste veerkarakteristiek die aan te passen is aan alle wensen. Verder is de auto voorzien van stabilisatie over de wielophanging. De voorstabilisator is gedemonteerd omdat dit op de openbare weg niets toevoegt.

Dit is een auto voor kenners en liefhebbers van het meest extreme, dus niet iets waar je mee gaat picknicken.

De Megabusa is zeer zeldzaam, deze autos zijn niet meer te importeren wegens nieuwe voertuigeisen en er zijn slechts enkele exemplaren in Nederland. Deze auto is een buitenkans en een goede investering voor de toekomst.

Deze Megabusa is nog voorzien van vrijstelling voor emissies op kenteken, dus er is geen katalysator en emissiebestrijdingssysteem verplicht.