Merk
Type
Bouwjaar
Motor type
Motor inhoud
Vermogen
Teller stand

Caterham
HPC
1994
Vauxhall C20xe
1998cc
230pk
23539

€ 27.500,- Marge
£24,493 $33,754

Een originele Caterham HPC is zeer zeldzaam, deze auto is reeds op Nederlands kenteken en heeft 10 jaar in verzameling gestaan in Duitsland en nu weer terug bij ons.
De auto is in een uitzonderlijk goede topstaat. Het polyester bodywerk is vernieuwd ivm kleine leeftijdsschades en de rest is nog als nieuw. De hoge bouwkwaliteit van Caterham steekt overal aan af en het is leuk dat eens te vergelijken hier met de B- merken die allen geinspireerd zijn op dit model auto.

De HPC Caterham is gebaseerd op de Vauxhall C20xe techniek op een ge-upgrade Ford T9 bak. Deze motor heeft Jenvey Throttlebodies met een DTA en is getuned tot ca 230 pk. Dit is kwa performance geen vergelijk voor de Caterham Kseries of Xflow/Sprint uitvoeringen die meestal tussen 130 en 180pk leveren. Pas een R500 of nog duurdere modellen overtreffen de prestaties van deze wolf in klassieke schaapskleren.

Dit is een auto voor de purist, voor de verzamelaar of voor de echte rijder die de sublieme de-dion Caterham  rij-eigenschappen verkiest boven alles wat slechter stuurt.
Je kan geen geld verliezen aan deze investering.