Merk
Type
Bouwjaar
Motor type
Motor inhoud
Vermogen
Teller stand

Bmw
3.0 CSI E91310
1976
Bmw
3L
200pk
69000

€ 39.950,- Marge
£35,582 $49,035

De 3L csi E9 van Bmw was een revolutionaire auto met enorme prestaties voor die tijd. De injectiemotor leverde maar liefst 200pk.
Er zijn niet veel van deze autos geproduceerd en zeer weinig nog bewaard gebleven in goede staat.

De strakke verfijnde vormgeving maakt deze coupe een van de mooiste klassieke Bmws, ze zijn daarmee meer waard ook dan de oudere modellen.

Deze auto heeft de afgelopen 41 jaar doorgebracht in het zonnige droge Zuid afrika waar hij destijds vanuit Europa naar toe geexporteerd is en sinds juli 2022 staat hij in Nederland.
De auto volledig roestvrij, rijdt en schakelt goed met de Getrag handbak.

Ergens in de jaren 90 is hij gerestaureerd en opnieuw gespoten. Er is wel wat aan te merken op de wijze hoe de voorspatborden gespoten en bewerkt zijn, de belijning loopt niet helemaal netjes en de bumpers zijn meegespoten dus niet meer chroom.

Het interieur is prachtig en onbeschadigd evenals het chassis en de motorruimte. De kofferruimte bevat nog de originele kunststof lay-ins.

Gerestaureerde exemplaren gaan inmiddels ver over de 100-duizend euro van de hand en deze auto is door de imperfecties dermate gunstig geprijsd dat er veel financiele ruimte  is voor optimalisatie voor een purist en anders is het een auto waar je zo mee wegrijdt als je niet al te kritisch bent.