Bouw je kitcar nieuw vanuit een kit met donor onderdelen en zo heb je je eigen circulaire auto! Elektrisch, diesel, benzine, motorfietsmotor, alles is mogelijk, ook het keuren ervan.
Voor je aan de bouw van een kit begint, lees dan ook het kitcarverhaal.

Onderstaande nieuwe Kits worden nieuw geleverd. De tr1ke / Triabusa en GBS Zero hebben een levertijd van 3-8 weken.

Door het lage gewicht van onderstaande kits vallen deze auto’s (M1 voertuigen) onder de 70 gram norm voor co2 uitstoot van dieselvoertuigen en er hoeft dus geen bpm/slurptax op betaald te worden.  De MEV Tr1ke /Triabusa valt onder de driewielers en daarmee in laag bpm tarief net als motorfietsen (geen co2 cq slurptax en ook geen emissie eisen).
De Formosa is belastingvrij, en hoeft geen speciale keuring te ondergaan omdat een donor auto met kenteken wordt gebruikt op basis van de 2/3 behouds regeling

Dit is de Formosa 120. Nieuw in ons programma. Het is de opvolger van de Sammio Spyder maar dan met een mooier design en veel betere polyester kwaliteit.
De kit wordt geleverd als polyester body in kleur met deuren en motorklep, inclusief een auto met oldtimer kenteken.
Verder zit er een binnenframe bij wat op het chassis komt te staan, waar de body aan bevestigd dient te worden.

Geen bpm of moeilijke keuringen, de donorauto heeft al kenteken van 60 of 70er jaren al naar gelang de keuze van de donor. Dit is de enige kit op de Nederlandse markt van dit caliber die zo eenvoudig op kenteken kan zonder hoge BPM kosten zoals de andere kits. Totaalbudget om deze auto te bouwen zoals op de foto ligt tussen de 8 en 20 mille afhankelijk van de eisen gesteld aan techniek(nieuw of gebruikt), kwaliteit spuitwerk, afwerking zoals soort velgen,stoelen en dat soort zaken. Er zijn dus geen kentekenkosten voor IVA keuringen en geen bpm. Bovendien is de auto wegenbelastingvrij vanwege 40+ bouwjaar. Marktwaarde voor kant en klaar gebouwde auto’s begint rond de 30 mille dus het is zeker een goede investering om dit mooie model zelf te bouwen. Het model ligt in de sfeer van de D en C- type Jaguars, Lotus11, 550 spyder en andere exoten uit de 50er jaren.  De bouw is leuk om te doen en een waardevaste investering.  Neem contact op voor uitleg over deze mooie kit.   Wij streven ernaar continue minimaal 1 kit met chassis en kenteken op voorraad te hebben, anders is de levertijd ca 4 tot 6 weken. Ook de interieurdelen als stoelen, maar ook spaakvelgen , houten sturen en verlichting kunnen we leveren als extra.

Exo Trike voor Yamaha R1 (alle versies) , Hayabusa aandrijflijn maar meer motorfietsen zijn mogelijk. Chassis, body,ophanging,beplating etc.. IVA keuring verplicht L5e driewieler.
Deze kit kost 7600 incl. btw

Inhoud van de kit:

kaal ongecoat stalen Trikechassis voor Yamaha R1 oud/nieuw type of Suzuki Hayabusa (1998 tot 2007) modeljaar (hayabusa kit is 250€ meerprijs)

3 Bodydelen in polyester: neus en 2 voorspatborden
Voor-Spatbord bevestigingsbeugels

2 Protech instelbare schokbrekers met veren.

4 draagarmen (wishbones) incl. bussen en kogels voor bevestiging aan het chassis en uprights.

Aluminium uprights en wielnaven waarop de hispec remmen passen die als optie worden geleverd.

Aluminium panelen, bodem en motorruimte

Koelwaterbuizen van aluminium (geen slangen en radiateur)

2 brandstoftanks (elk ca 8 liter) met afsluitdoppen.

stuurkolom en stuurhuis

 


Zero superseven standaard, widebody en racer. Nagenoeg alle motoren zijn mogelijk. IVA M1 auto keuring verplicht.

De basiskit kost 4000 incl. btw ex transport.  Widebody meerprijs € 800 incl btw