De Hainsworth Hayabusa singleseater. Formule auto voor de openbare weg.

Dit is toch wel het meest bizarre apparaat wat we ooit hebben gehad wat straatlegaal op kenteken staat.

Hij is gebouwd door "Roger Hainsworth" *zie artikel onder*  en gekeurd voor gebruik op de openbare weg. Aanvankelijk was hij uitgevoerd met Kawasaki, later omgekeurd naar Hayabusa aandrijflijn.
Dit is buut geweld! Met meer dan 200pk op de kettingaangedreven achteras accelereert deze "Hainsworth" van 0-100km/u in 2.5 seconden op droge weg en de topsnelheid ligt op 280km/u.

We hebben het ding even kort de sporen gegeven bij 2 graden celsius op een vochtige weg...... eigenlijk meer voor een impressie van het geluid.....  Leuk op de weg maarje moet er echt mee naar het circuit en dan met iets smallere achterbanden.  De setup is mooi gemaakt, geheel instelbare wielophanging.... hier is over nagedacht!

de 360kg wegende auto is vrijgesteld van APK (onder de 400kg ledig gewicht vervalt de APK plicht) en wordt eenmalig gekeurd bij verkoop en op Nederlands kenteken gezet.

.....  dit komt nooit meer .....    one off!   Goede investering!

Een stukje geschiedenis:

2016-01-04 14.08.06

Onze nieuwe Sylva Striker

Deze Sylva Striker was al eens eerder in onze stal, wel 9 jaar geleden.

Nu is hij terug, geheel gemodificeerd met een snelle Zetec motor op DTA motormanagement.
Er zijn veel leuke Carbon delen verwerkt in de auto waaronder de unieke deurtjes en verder zit er een versterkte BGH versnellingsbak in met lange bakverhoudingen en er zit een Quaife sperdifferentieel in.

De hydraulische handrem met kabels werkt ook echt als de beste en er is een schroefbare remdrukverdeler om achter de remdruk naar wens te doseren.
Tegen de regen is er ook een dakje en je krijgt er een laptop bij met de DTA Software. Dit is een van de mooiste Strikers die we hadden, kleur, wielen, alcantara stoelen, techniek op alle punten "right".

Liever nog even geen kopers .... we gaan er eerst eens een tijdje zelf mee rijden.....    dan komt hij later wel in het te koop lijstje tussen de andere Sylva's.....