Bouwjaar 1980
Kenteken Nederlands , merk Tribute, type Dtype.
Motor Ford v6 2800cc.
Chassis TVR Wedge.
€17950,-

Bepaalde jaren 50 racewagens spreken tot de verbeelding.
Deze Tribute Dtype staat reeds op nederlands oldtimerkenteken van 1980. Dit is een TVR Wedge en kost €17950,-

Er dient nog wat aan het interieur te gebeuren en hij moet gespoten, kan ook in overleg tegen meerprijs door ons gedaan worden.
De body is van Tribute en het Nederlandse kenteken vermeldt dit ook.

De motor is de 2.8L v6 Ford zoals ook in de TVR Wedge werd gebruikt. Het chassis en de achteras is ook van de TVR wedge met nieuwe remmen en nieuwe schokbrekers van Protech. Revisie daartoe hebben we onlangs uitgevoerd. De achteras is hetzelfde zoals oa toegepast in de Jaguar xjs en Etypes met remschijven tegen het salisbury differentieel. Een erg sterke constructie die veel vermogen aan kan.

Deze auto is een zeer interessante basis om af te werken met weinig budget 

** de 2/3 regeling houdt in dat 2/3 van het originele voertuig behouden moet blijven en 1/3 gewijzigd mag worden. zie ook hier over keuring en wetgeving. Dit geldt voor voertuigen tot bouwjaar 1998 en de 3 bedoelde componenten zijn: chassis, aandrijflijn en carrosserie. In het geval van deze auto is dus enkel de carrosserie gewijzigd waardoor het oldtimer kenteken behouden blijft.  De carrosseriewijziging staat correct in de voertuigdetails op kenteken en het merk vermeldt Tribute.