Dit is de Concept Car 50s Formosa 120.
De kit wordt geleverd als polyester body evt met pasframe in kleur met deuren en motorklep, evt inclusief een auto met oldtimer kenteken. Verder zit er een binnenframe bij wat op het chassis komt te staan, waar de body aan bevestigd dient te worden.

Wij leveren enkel de polyester body en de pasframes en desgewenst een Donor auto in de vorm van een Triumph Herald,Viutesse of Reliant Scimitar maar meerdere zelfdragende chassis zijn mogelijk.
Wij bouwen de auto’s niet en verkopen ze niet gebouwd, foto’s zijn als voorbeeld.

Geen bpm of moeilijke keuringen, de Triumph of Reliant donorauto heeft al kenteken van 60 of 70er jaren al naar gelang de keuze van de donor. Dit is de enige kit op de Nederlandse markt van dit caliber die zo eenvoudig op kenteken kan via de 2/3 regeling ** zonder BPM en individuele keuringskosten zoals de meeste andere kits. Totaalbudget om deze auto te bouwen zoals op de foto ligt tussen de 8 en 20 mille afhankelijk van de eisen gesteld aan techniek(nieuw of gebruikt), kwaliteit donordelen, spuitwerk, afwerking zoals soort velgen,stoelen en dat soort zaken. Er zijn dus geen kentekenkosten voor IVA keuringen en geen bpm. Bovendien is de auto wegenbelastingvrij vanwege 40+ bouwjaar. Marktwaarde voor kant en klaar gebouwde auto’s begint rond de 30 mille dus het is zeker een goede investering om dit mooie model zelf te bouwen.

Onder het motto EMULATE don’t REPLICATE is dit model ontstaan in de sfeer van de 50er jaren exoten.  Dus geen replica maar een inspiratie. Heb je een voorliefde voor Italiaans klassiek erfgoed, bestel hem dan in rood.  Duitse- klassieker fans nemen een zilvergrijze. Engelse sportwagen liefhebbers kiezen voor british racing green of donkerblauw etc..   De bouw is leuk om te doen en een waardevaste investering.  Neem contact op voor uitleg over deze mooie kit.   Wij streven ervnaar continue minimaal 1 kit met chassis en kenteken op voorraad te hebben, anders is de levertijd ca 4 tot 6 weken. Ook de interieurdelen als stoelen, maar ook spaakvelgen , houten sturen en verlichting kunnen we leveren als extra.

De kit wordt nu ook linksgestuurd geleverd

maatvoering in geval van bekende donor chassis

Vitesse/Herald wielbasis  2324mm
Scimitar wielbasis 2540mm ( 216mm verschil)

Bodybreedte vooras 1615mm
Bodybreedte achteras 1590mm.

breedte binnenkant cockput 1260mm
Lengte cockpit 990mm

Totale lengte Vitesse/Herald versie 3954mm
Totale lengte Scimitar versie 4170mm

Indicatie begroting om een kit te bouwen. Dit is een beraming die erg variabel is.

Bodykit €4500 (€4950 voor linksgestuurde versie)
Opbouwframe €1500
Gebruikte donorauto (Triumph Herald, Vitesse, Reliant Scimitar,TVR etc ) met kenteken en aandrijflijn €1000-€4500 afhankelijk van wijze van levering
Binnenbeplating tunnel en dergelijke €150
Sloten deuren €75
2 Spiegels €80
Tankdop €25-€350 afhankelijk van model.
Set Stoelen  €250-€900
Verlichting  €150
aluminium brandstoftank en leidingen €275
Dashboard instrumenten gratis tot €500 voor 3 tot 5 instrumenten afhankelijk van samenstelling
Bedrading nieuw €350 of zelf maken kan goedkoper.
Spaakwielen of sportvelgen: van €150-1500 afhankelijk van wensen nieuw, gebruikt etc.

Revisie donorauto:
ophangrubbers/bussen :€150
Remrevisie en leidingen €300
optioneel:
aandrijflijn revisie, uitlaat etc..  stralen/coaten chassis en mogelijk noodzakelijk herstel donorchassis naar wens en afhankelijk van de toestand van de donorauto.
Hiervoor kunnen we geen prijs noemen. Sommige mensen hebben reeds een gerestaureerde donor aandrijflijn om te beginnen, anderen kopen een te restaureren donor.

Wij leveren de bodykit, hulpchassis en donorauto met kenteken en kunnen optioneel naar wens bijdragen aan bovengenoemde zaken.

** de 2/3 regeling houdt in dat 2/3 van het originele voertuig behouden moet blijven en 1/3 gewijzigd mag worden. zie ook hier over keuring en wetgeving. Dit geldt voor voertuigen tot bouwjaar 1998 en de 3 bedoelde componenten zijn: chassis, aandrijflijn en carrosserie. In het geval van deze kit wordt dus enkel de carrosserie gewijzigd waardoor de auto enkel op apk punten wordt beoordeeld bij de RDW.