Kits ‘n’ Cruisin’…. de 39 vergeten episodes. 4 tot 6

Eind jaren 90 20ste eeuw tot september 2000, zijn er maar liefst 39 episodes uitgezonden van het Engelse programma Kits ‘n’ cruising. Tot voor kort was zelfs ons het bestaan hiervan onbekend maar nu is het er dan voor elk gewenst moment, op het Youtubekanaal van Men and Motors.

Dit was een echte hotrod- kitcar special, gepresenteerd door oa Richard Hammond en kitcargoeroe Ian Stent. De productie was in handen van Neil Winnington, Deze man die onlangs onze gast mocht zijn is overigens ook een lopende kitcar bijbel.

We maken hier een collage van de episodes maar dan met vermelding van de besproken kitcar merken zodat het als index gebruikt kan worden. Dit wordt een leuke naslag voor geinteresseerden en extra leuk voor mensen die een dergelijke kitcar bezitten. In de reportages ben ik reeds velen van de door mij geimporteerde kitcars tegengekomen van de afgelopen 18 jaar en wie weet komt die van jullie er ook voorbij. Zoek maar hier of via de site van kitcarcollection op merk en je komt gegarandeerd content tegen in 1 van de afleveringen van Kits ‘n’ cruisin’.

Aflevering 4, 27/08/1998

Presentators Chris Goffrey, Cathy Brooks and Pen Roberts.

Cathy is op de London Kit Show,  Kempton Park waar ze spreekt met Terry Mathews van Marlin Sportscars.
Chris bespreekt een Marlin Sportster met 6cyl. BMW motor.
Cathy spreekt dan met Pete van Chesil over de 356 replica.
Dan volgt een kort gesprek met Neil Forman over zijn nieuwe Canam.

Pen is op de Newark Show waar diverse modellen de revue passeren zoals de Royale Windsor.
De voorloper van de Quantum Xtreme komt ook in beeld, destijds nog genaamd de Savant en verkocht door Sector Three Sportscars !
Er volgt een interview met een Covin rijdster die haar 911 heeft ingeruild voor een echte kitcar! Dan volgt een stukje over een Nova Sterling bezitter en de zeldzame Hensen M30 komt even voorbij!
Verder passeren de revue:  een Todrod slalomrace met kids en wat hotrods.

Aflevering 5, 1/04/1998

Presentators Richard Hammond, Pen Roberts, Nicola Hill, Cathy Brooks en Virginia Baker.

Richard test de eerste Raffo Belva! Virginia spreekt met John Unsworth en zijn verbouwde 1948 Ford.
Pen reviewt de GTM Rossa K3.
Nicola Hills rijdt met een unieke offroad creatie L’il foot and spreekt met de bouwer ervan,  Donald Stead.
Dan volgt een leuk stukje over prachtig gebouwde TOTRODS.
Cathy bekijkt de YKC Romero.
Er volgt een interessant stukje productontwikkeling waar Ian Pettinger gevolgd wordt in de ontwikkeling van de Savant, wat later de Quantum Xtreme zal worden.
Jeremy Denis praat over een uniek Hotrod model T Ford en een ongelooflijke Fiat 500 “The mouse “met spaceframe en 5.7L Chevy v8 komt aan de orde.

Aflevering 6, 8/4/1998

Presentators Richard Hammond, Pen Roberts,David Greenwood,Nicola Hill

In deze episode van Kits ‘n’ Cruisin’ bespreekt Richard Hammond de Gardener Douglas 427 in Wales en Andrew Burrows vertelt over de ontwikkeling van de GD427.
David Greenwood spreekt met Phil Cooper over de Legends race cup.
Nicola Hill gaat naar de Donnington Kit Car Show en praat met Richard Smith van Westfield over de kitcar industrie en de Ginetta G32 komt voorbij.
Tenslotte gaat Pen Roberts aan de haal met een Ultima….
Verder volgen diverse aspecten van de ontwikkeling van het Ian Pettinger  Sector Three project, de voorloper van de Quantum Xtreme…

wordt vervolgd…………..