Kits ‘n’ Cruisin’…. de 39 vergeten episodes. 1 tot 3

Eind jaren 90 20ste eeuw tot september 2000, zijn er maar liefst 39 episodes uitgezonden van het Engelse programma Kits ‘n’ cruising. Tot voor kort was zelfs ons het bestaan hiervan onbekend maar nu is het er dan voor elk gewenst moment, op het Youtubekanaal van Men and Motors.

Dit was een echte hotrod- kitcar special, gepresenteerd door oa Richard Hammond en kitcargoeroe Ian Stent. De productie was in handen van Neil Winnington, Deze man die onlangs onze gast mocht zijn is overigens ook een lopende kitcar bijbel.

We maken hier een collage van de episodes maar dan met vermelding van de besproken kitcar merken zodat het als index gebruikt kan worden. Dit wordt een leuke naslag voor geinteresseerden en extra leuk voor mensen die een dergelijke kitcar bezitten. In de reportages ben ik reeds velen van de door mij geimporteerde kitcars tegengekomen van de afgelopen 18 jaar en wie weet komt die van jullie er ook voorbij. Zoek maar hier of via de site van kitcarcollection op merk en je komt gegarandeerd content tegen in 1 van de afleveringen van Kits ‘n’ cruisin’.

Aflevering 1, 06/08/1998

Presentators Chris Goffrey, David Greenwood, Eddie Hagan, Cathy Brooks and Ian Stent.
Chris Goffrey test de Quantum H4 en spreekt met Mark Wooldridge van Quantum. Destijds waren er al meer dan 1000 Quantums geproduceerd, en het merk heeft daarmee een van de meest verkochte kitcars ooit.

Eddie Hagan bespreekt een Dax AC Cobra en heeft een gesprek met John Tojeiro.
Cathy Brooks and Ian Stent doen verslag op de Stoneleigh 1998 Kit Car Show.
Ian bespreekt de GTM Libra en interviewt Andrew Borrows over de Gardner Douglas GT met aluminium body.
Cathy bespreekt de YKC Roadster en heeft een gesprek met de Marlin ownersclub alsmede een eigenaar die maar liefst 3 stuks Adams Rotrax heeft.

Aflevering 2, 13/08/1998

Presentators Pippa Jones, David Greenwood, Pen Roberts en Cathy Brookes. In deze episode van Kits ‘n’ Cruisin’, is Pippa op de door de NSRA (national street rod organisation) georganiseerde 26e billing fun run. Interviewt oa een todrod handelaar

Cathy Brooke en Pen Roberts leggen het ontstaan uit van de individuele keuring, destijds S.V.A die net in het leven werd geroepen. Een leuk stukje Europeesche wetgeving geschiedenis.

Verder wat video over het F.I.A European Drag Racing Championships op Santa Pod.
Er zijn buiten wat shots weinig specifieke kitcars in deze aflevering.

Aflevering 3, 20/08/1998

Presentators David Greenwood, Pen Roberts, Cathy Brookes ,Chris Goffey.
David Greenwood is op de the Great North Run en spreekt diverse kit car / hotrod bezitters over hun auto’s.

Cathy en Pen zijn op Stoneleigh. De NCF Blitz wordt besproken, Minari op Alfa basis en de Phantom GTR.
Ook komt de Probe 15 voorbij (Dennis Adams ontwerp, de man van Marcos, de Adams Rotrax etc), de laagste auto ooit. Er wordt verder een Rickman Ranger getoond en wel een hele bijzondere nl. in camper uitvoering.

Verder wordt er met een Ronart W152 gereden en gesproken met de ontwerper, Arthur Birchal, dan vliegt er 2 seconden een Midas Bronze voorbij en de geweldige kwaliteitskits van Royale Sabre komen aan bod.  Er waren al 200 Sabres en 100 Dropheads van het merk verkocht in deze hoogtijdagen.

wordt vervolgd…………..